Mikhail Zemtsov, altviool

Hanna Shybayeva, piano

Mikhail Zemtsov werd geboren in Rusland en kreeg zijn eerste vioollessen op 5-jarige leeftijd van zijn moeder Ludmila Levinson. Daarna studeerde hij altviool, compositie en orkestdirectie aan de conservatoria te Moskou, Hamburg, Maastricht en Vilnius met o.a. Michael Kugel (altviool) en Juozas Domarkas (orkest directie). Mikhail is prijswinnaar van de ‘1st International Viola Competition’ in Wenen en ‘Elisa Mayer Competition’ in Hamburg.  
Als solist trad hij op met o.a. het Moskou Conservatorium Kamerorkest, Luxembourg Phiharmonisch, Nationale orkesten van Litouwen, Estland en Mexico, Wiener Volksoper, Hamburger Symphoniker, Stavanger Symphony (Noorwegen), Kamerorkest van Brussel en het Residentie Orkest o.l.v. Neeme Jarvi, Jaap van Zweden en Dmitri Kitajenko. Mikhail Zemtsov is veelvuldig te horen op internationale festivals in Europa en Amerika waar hij speelt met o.a. Bella Davidovitch, Boris Berezovsky, Dmitri Sitkovetski, Misha Maisky, Sarah Chang, Janine Jansen en Julian Rachlin. Hij nam tientallen solo en kamermuziek cd’s op voor o.a. Chandos en Sony Masterworks en nam deel aan talrijke Radio en TV opnamen. In 2016 heeft Mikhail Concerto Rapsody van Martinu voor het label Chandos opgenomen met het Nationaalorkest van Estland o.l.v. Neeme Jarvi. Mikhail speelt regelmatig met de Nederlandse gitarist Enno Voorhorst (Duo Macondo) en hij is de altviolist van het Utrecht String Quartet. Samen met zijn vrouw Julia, broer Alexander en dochter Dana heeft hij het Zemtsov Altviool Kwartet opgericht; het kwartet organiseert drie keer per jaar de Zemtsov Altviool Masterclass. Mikhail is als docent altviool verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het HKU Utrechts Conservatorium. Hij is dirigent van het Utrecht Conservatory Strings, Young Talent Symphony Orchestra van Codarts (Rotterdam) en het Atheneum Kamerorkest (Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium Den Haag). Ook doceert Mikhail jaarlijks aan het Kurt Thomas Cursus (strijkorkest directie voor koordirigenten). 

 

Geboren in 1979 in een familie van musici begon Hanna Shybayeva haar pianostudie op zesjarige leeftijd. In de loop der jaren won zij vele prijzen op internationale concoursen en had zij een druk schema met muziekfestivals, solo-recitals en optredens met orkesten in Europa, Rusland, en de VS waaronder het Philharmonisch Orkest van Belarus, het Noord-Ossetia Philharmonisch Orkest, het Philharmonisch Orkest van Belgrado, het Kammerorchester Lünen, het Philharmonisch Orkest van Dortmund, het Minnesota Symphony Orchestra (VS), Kamerorkest ‘Amici della Musica’ (België) en Niederrhainisches Kammerorkest. Zoekend naar nieuwe mogelijkheden voor het verder ontwikkelen van haar talent verliet Hanna op haar achttiende haar geboortestad Minsk en oriënteerde zij zich gedurende een jaar in Europa. In 1999 kwam zij naar Nederland waar zij haar studie vervolgde bij Naum Grubert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag alwaar zij in 2005 haar  Master of Music behaalde met de hoogste onderscheiding. Ze heeft verschillende cd’s op haar naam staan. Sinds 2013 is Hanna als piano docent verbonden aan de Internationale Anton Rubinstein Academie in Düsseldorf (Duitsland)/Conservatorio Giacomo Puccini La Spezia (Italië).

download programma

Ellis Smit Producties - Polderland 99 - 1112 RJ Diemen

020 695 43 63 - 06 402 42 855 - info@ellissmitproducties.nl

© 2016 designed by Loek Muijsenberg, Artimouse