Katharine Dain

Lars Wouters van den Oudenweijer

Sam Armstrong

Katharine Dain, sopraan

Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet

Sam Armstrong, piano

De Amerikaanse in Nederland woonachtige sopraan Katharine Dain is een veelgevraagd zangeres voor opera’s, oratoria en kamermuziek in Europa en Noord Amerika. De afgelopen paar seizoenen trad ze onder andere op bij nationale Opera, Sinfonia Teatro Comunale di Bologna, SWR Sinfonieorchester Baden-Baden en Freiburg met Ingo Metzmacher en Asko/Schoenberg met Reinbert de Leeuw. Ze vertolkte rollen als Donizetti’s Lucia en Mozarts Donna Anna en Fiodiligli. In 2018 debuteerde ze in Mozarts rol van Komstanze in vijf Franse operahuizen. Ze gaf recitels en trad op in kamermuziekverband in concertzalen als Carnegie Hall New York, Lincoln Center, Musikverein en Konzerthaus Wenen, Het Concertgebouw Amsterdam, de Philharmonie Parijs en tijdens festivals als Aldeburgh Music, West Cork Chamber Music Festival, Holland Festival en het Ravinia Festival. Ze is medeoprichter van een aantal ensembles waaronder het Damask Vocal Quartet. Ze studeerde aan Harvard University (Boston), Guildhall School of Music and Drama (London) en Mannes School of Music (New York).

 

Lars Wouters van den Oudenweijer studeerde bij Walter Boeykens aan het Rotterdams Conservatorium en vervolgde zijn studie bij Charles Neidich aan The Juilliard School te New York. Hij behaalde eerste prijzen bij diverse internationale concoursen. In 1999 debuteerde hij succesvol in het Concertgebouw te Amsterdam in de serie ‘Jonge Nederlanders’ en verzorgde in de ‘Rising Stars’ Concertserie solo optredens in New York en op de grote Europese concertpodia. Hij wordt gezien als een internationaal veelzijdige klarinettist. Als solist speelde hij met diverse orkesten in binnen- en buitenland zoals, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Kamer Filharmonie, Amsterdam Sinfonietta, Het Gelders Orkest, Philharmonie Zuid-Nederland, Het Noord Nederlands Orkest en Het Orkest van het Oosten. Hij speelt regelmatig kamermuziek met strijkkwartetten en ensembles zoals Ebène, Danèl, Auryn en Altenberg Trio Wien. Hij kreeg in 2003 de Edison voor zijn debuut cd in de categorie “Young Masters”. Zijn verschillende opnames voor Challenge Records en Naxos werden  internationaal met lovende kritieken ontvangen. Zijn opname met werk van J. MacMillan werd bekroond met de “Five Star Concerto Choice’ in de BBC Music Magazine.

 

De Engelse pianist Sam Armstrong was te beluisteren in zowel solistisch als in kamermuziekverband op de belangrijke podia in Europa, Azië en Noord Amerika, zoals Wigmore Hall Londen, Het Concertgebouw Amsterdam, Bridgewater Hall Manchester, KumhoArt Hall Seoul, Esplanade Singapore en Carnegie Hall New York. Hij is geregeld te horen tijdens internationale festivals in Ravinia, Banff, Prussia Cove, Aldeburgh, Ryedale, Mecklenburg-Vorpommen en Les Heures Musicales du Haut-Anjou.  Hij trad op als solist met orkesten als RNCM Symphony Orchestra Manchester, Orquesta Nacional do Porto en het Nationaal Orkest van Equador. Hij was top prijswinnaar tijdens concoursen zoals de Beethoven Society of Europe, Porto International Piano Competition, de Epinal International Piano Competition en Concours Clara Haskil Zwitserland. Hij studeerde bij Helen Krizos in Manchester aan The Royal Nothern College of Music en bij Richard Goode aan Mannes College of Music in New York.

download programma

wouters dain armstrong.jpg