Lars Wouters van den Oudenweijer

Esra Pehlivanli

Anastasia Safonova

Klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer studeerde bij Walter Boeykens aan het Rotterdams Conservatorium en vervolgde zijn studie bij Charles Neidich aan The Juilliard School te New York, mede dankzij the Fullbright Scholarship.  Hij behaalde eerste prijzen bij diverse nationale en internationale concoursen zoals het “International Competition For Youth” (Lissabon 1994), RTBF “Jeunes Solistes” (Brussel 1993), Prinses Christina Concours (Den Haag 1992 en 1993) en Stichting Jong Muziektalent Nederland (Utrecht 1991). In 1999 debuteerde Lars succesvol met een recital in het Concertgebouw te Amsterdam in de serie “Jonge Nederlanders” en verzorgde in de Rising Stars Concertserie solo optredens in New York en op de grote Europese concertpodia. Sindsdien speelt hij regelmatig op de internationale podia.  Als solist speelde hij met diverse orkesten in binnen- en buitenland zoals, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Radio Kamer Filharmonie, Amsterdam Sinfonietta, Philharmonie Zuidnederland en Nieuw Ensemble. Hij speelde regelmatig kamermuziek met strijkkwartetten en ensembles zoals, Skampa, Ebène, Ad Libitum, Danèl, Manderling, Auryn en Altenberg Trio Wien. Hij kreeg in 2003 de Edison voor zijn debuut cd in de categorie “Young Masters”. Zijn verschillende opnames voor Challenge Records en Naxos werden met lovende kritieken ontvangen.  In seizoen 2014-15 had hij de eer om als “Artist in Residence” in Musis Sacrum Arnhem een serie van concerten te vertolken. Sinds 2000 is hij de klarinettist bij Spectrum Concerts Berlin en speelt in ensembles als Nieuw Amsterdams Peil, Orlando Quintet, Insomnio en Lunatree. Als hoofdvakdocent is hij verbonden met het Fontys Conservatorium te Tilburg.

 

Esra Pehlivanli won prijzen op prestigieuze concoursen zoals ‘Kryzstof Penderecki International Contemporary Music Competition’ (Polen), ‘Torneo Internazionale di Musica’ (Italië), Jur Naessens Muziekprijs (Nederland), de eerste prijs in de ‘Premio Valentino Bucchi International Viola Competition’ in Rome, waar ze ook kreeg een ere medaille van de president van Italië. Onlangs ontving ze in Istanbul de ‘Donizetti Classical Music Awards 2013’,  String Player of the Year. Haar repertoire strekt zich uit vanaf de barok tot hedendaagse muziek. Naast de uitvoering van de bestaande meesterwerken voor altviool, werkt ze met levende componisten samen om nieuw repertoire te creëren en de hedendaagse altviool te promoten. Meer dan 80 werken zijn voor haar geschreven. Esra Pehlivanli heeft vele optredens gegeven in Nederland, België, Duitsland, Italië, Frankrijk, Denemarken, Turkije, Polen, Oostenrijk, Slovenië, Luxemburg, China, Venezuela en Ierland. Ook geeft zij veel concerten als solist met orkesten in binnen- en buitenland en nam zij deel aan internationale muziek festivals. Ze werkte tevens mee aan radio en tv opnames en maakte vele cd opnamen, waaronder ‘VOLUME NUEVO’, ‘BUFFONI’ (CC ClassicClips), ‘Falsche Tango’ (VINDU Music), ‘Power of Women’ (A.K. Müzik), ‘The Richness of the Tones’ (CAGSAV Müzik), ‘Past and Present Tracks’ (VisiSonor Records).

 

Anastasia Safonova begon haar professionele carrière op twaalfjarige leeftijd met een succesvolle uitvoering van Mendelssohn concerto met het Moskou Junior Symfonie Orkest. Zij studeerde cum laude af aan het Gnessins Instituut te Moskou en voltooide haar Master degree aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Naum Grubert.

Anastasia won de eerste prijzen bij de internationale Yamaha Music en Youri Egorov competities. Anastasia Safonova is te gast op verschillende internationale festivals, waaronder het Schleswig Holstein festival (Duitsland), het Bourglingster festival (Luxemburg) , Pianoscope (Frankrijk) , het Tiberius festival (Roemenië) , het Ankara camber music festival (Turkije) Music of Earth (Rusland) en het Grachtenfestival (Nederland) .

Als docent kamermuziek is Anastasia verbonden aan het Conservatorium Maastricht en geeft concerten en masterclasses in Europa, Turkije ,China en Rusland.

download programma

drieineen_web.jpg