The Hague Stringtrio

m.m.v. Pauline Oostenrijk - hobo

Justyna Briefjes, viool

Julia Dinerstein, altviool

Miriam Kirby, cello

 

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna, Julia en Miriam. Na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, hebben ze zich alle drie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en hebben zich in de vele jaren tot een hecht ensemble gevormd. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden. Zij werken nauw samen met componisten zoals Robin Holloway, Kerry Woodward, Arne Werkman en Reza Nakisa, evenals met medemusici, waaronder hoboïste Pauline Oostenrijk en pianist Daniël Kramer, met wie ze regelmatig spelen. The Hague String Trio treedt op in heel Nederland en geeft elk jaar concerten in Engeland en Duitsland, waar het een trouw publiek heeft opgebouwd. 

In februari 2019 is de cd After the Darkness uitgekomen, die bestaat uit werken van Joodse componisten wier levens verwoest waren in de Tweede Wereldoorlog door vervolging, moord of verbanning. Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland.

 

Justyna Briefjes - viool

Justyna studeerde viool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Peter Brunt, Kees Hülsmann en Janet Krause. Naast het conservatorium studeerde zij 2 jaar kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en 2004 rondde zij met succes de Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest af. Als gastaanvoerder speelde zij in diverse Nederlandse orkesten zoals het Nederlands Philharmonisch Orkest, Radio Kamer Filharmonie en het Nieuw Ensemble en sinds 1 maart 2004 maakt zij deel uit van het Residentie Orkest als plaatsvervangend aanvoerder 2e violen. Naast The Hague String Trio speelt zij in ensemble Revolve en daarnaast zo veel mogelijk kamermuziek in de meest uiteenlopende bezettingen. Zij volgde masterclasses bij Mauricio Fuks, Herman Krebbers en Alexander Kerr. Justyna speelt op een viool uit de school van Panormo (Londen, ca. 1790), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. 

 

Julia Dinerstein - altviool

Julia studeerde aanvankelijk viool aan het Tchaikovsky Conservatorium in Moskou bij Elizabetha Gilels en Andrei Korsakov. Daarna studeerde ze altviool bij Michael Kugel aan het Conservatorium van Maastricht waar ze haar Master met onderscheiding behaalde. Sinds 2002 woont Julia in Den Haag en speelt zij talrijke recitals en kamermuziekconcerten in binnen- en buitenland, o.a. als lid van The Hague String Trio en Zemtsov altviool kwartet. Zij is altviooldocente aan CODARTS (Rotterdams Conservatorium), Maastricht Conservatorium, ARTEZ Conservatorium (Arnhem /Zwolle), Academie Muzikaal Talent (Utrecht) en docent viool/altviool aan het Hellendaal Muziekinstituut in Rotterdam. Elke zomer geeft Julia masterclasses in Frankrijk, Italië, Estland, Kroatië en Slowakije. Zij heeft ook masterclasses in China, Colombia, Spanje en de VS gegeven. Julia werkte als gastaanvoerder bij Het Orkest van De Munt , Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, Brussels Philharmonic (BRT), Holland Symfonia en het LSO. Julia is 2e prijs winnares van het Beethoven Internationaal Altviool Concours in Oostenrijk. 

 

Miriam Kirby - cello

Miriam Kirby werd in Engeland geboren. Zij studeerde eerst bij Joan Dickson aan de Royal College of Music, daarna rondde ze haar studietijd in Engeland bij William Pleeth en aan de Guildhall School of Music & Drama bij Melissa Phelps af. Aan de Robert Schumann Hochschule, Düsseldorf heeft Miriam haar Solistendiploma bij Johannes Goritzki gehaald. In Engeland speelde Miriam regelmatig in orkesten zoals het Royal Philharmonic Orchestra en English Chamber Orchestra. In Duitsland was zij plaatsvervangend aanvoerder van de Deutsche Kammerakademie. Sinds 1998 is Miriam vast lid van het Residentie Orkest en sinds 2006 speelt zij in The Hague String Trio. 

Miriam bespeelt een Bronek Cison cello uit het jaar 1996, gebouwd in Chicago.

download programma

HagueStringTrio_nieuw_web.jpg