Strijksextet Besemer e.a.

Elise Besemer/Shin Sihan - viool,

Armen Nazarian/Shih-Hsien Tsai - altviool,

Boris Nedialkov - cello

Anastasia Feruleva/Alexander Warenberg - cello

Elise Besemer (Rotterdam, 1994) speelt vanaf haar vijfde jaar viool. Zij studeerde tot 2013 bij Coosje Wijzenbeek. Sinds 2014 studeert ze bij Jaring Walta. In 2016 won ze een tweede prijs tijdens het prestigieuze Oskar Back Concours. Eerder won ze eerste prijzen op o.a. het Davina van Wely Vioolfestival 2011. In seizoen 2016-2017 volgde Elise de gerenommeerde Academie van het Koninklijk Concertgebouworkest; komend seizoen remplaceert ze bij dit orkest met o.a. tournees naar Japan, Zuid-Korea, New York en vele Europese hoofdsteden. Elise was één van de genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2017. 
Kamermuziek is haar grote passie. Zo won ze met haar strijkkwartet in 2013 een eerste prijs op het Prinses Christina Concours. Elise vormt sinds 2014 met Laurens de Man (piano) een duo. Als primarius heeft ze zitting in diverse ensembles; een strijktrio, een kwartet, strijkkwintetten, pianokwintet, klarinetkwintet en strijksextet. Elise bespeelt een viool van Vuillaume (1886, Parijs), in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Shin Sihan (Leiden, 1994) was bijna 6 jaar toen hij zijn eerste vioolles kreeg. Vanaf 2004  kwam hij onder de hoede van Coosje Wijzenbeek. Momenteel studeert hij bij Vera Beths. In 2017 werd zijn Bachelor eindexamen aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag beoordeeld met een 10 met onderscheiding. Shin was tweemaal eerste prijswinnaar van de Iordens Viooldagen (2006 en 2008) In 2013 kreeg Shin de 2e prijs en de NTR Publieksprijs tijdens de 24e editie van het Nederlands Vioolconcours Oskar Back. In datzelfde jaar werd ook de Kersjes Vioolbeurs aan hem toegekend. In 2017 won hij met pianiste Anne Brackman de NPO Radio 4 Dutch Classical Talent Award. Sinds 2013 is hij primarius van het Animato kwartet waarmee hij veelvuldig concerten geeft in het binnen- en buitenland. Hiernaast vormt hij ook een vast duo met pianiste Anne Brackman. Shin bespeelt een viool gebouwd in 1895 door Enrico Rocca, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumentenfonds. Zijn strijkstok, gebouwd door Kees van Hemert (Den Haag), is aangekocht met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Shih-Hsien Tsai (Taiwan, 1990) begon op zijn zesde met vioolspelen. In 2016 heeft hij zijn masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai afgerond met een 9,5. Shih-Hsien is een prijswinnaar van verschillende concoursen, waaronder de Taiwan Viool Competitie voor junioren in 2005. In 2008 en 2010 won hij de Taiwan Student Music Competition en in 2015 won hij de tweede prijs van het Nationaal Altvioolconcours. Shih-Hsien is een fervent kamermusicus. Hij is met zijn kwartet Cheng onderdeel van de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Verder heeft hij zitting in een aantal ensembles zoals het strijktrio, etc.

 

Boris Nedialkov is geboren in Sofia (Bulgarije) in 1992. Hij startte met cellospelen op zesjarige leeftijd en behaalde zijn bachelor aan de Universiteit van Muziek en Uitvoerende Kunst van Mannheim (Duitsland). Hij studeerde in 2014 af bij Michael Flaksman en Jelena Očić. Hij heeft vele prijzen gewonnen, zoals de tweede prijs van de Cello Biennale in Amsterdam, de eerste prijs bij de zesde editie van de ‘Silvio Omizzolo’ Competitie in Padova, Italie. Hij behaalde de zilveren medaille bij de derde internationale cellocompetitie ‘David Popper’ in Hongarije. Hij verwierf de eerste prijs voor cello van de eerste internationale ‘Young Virtuosi’ in Sofia, Bulgarije. Boris kreeg een studiebeurs van de Lion’s club en de Arts Foundation in Baden-Wuerttenberg. Boris is geselecteerd als academist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest voor het seizoen 2015/2016 Eind 2016 heeft hij zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam bij Jelena Očić afgerond met een 10.  Boris bespeelt een cello van Pierre & Hyppolyte Sylvestre (Lyon, 1835) in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

 

Anastasia Feruleva (1992) de in Rusland geboren celliste, trad al op zeer jonge leeftijd veelvuldig op in haar geboorteland.  Zij volgt op dit moment een masteropleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij treedt vaak op als soliste, maar sluit zich op uitnodiging veelvuldig aan bij diverse ensembles. Zij won o.a. het Internationale Cello Concours in Hilversum en werd in 2016 2e prijswinnaar in de finale van de Cello Biënnale Amsterdam.

 

Alexander Warenberg (1998) speelt sinds zijn vijfde jaar cello. Vanaf zijn achtste studeerde hij bij Monique Bartels. Vanaf oktober 2016 studeert Alexander bij Frans Helmerson aan de Barenboim-Said Akademie in Berlijn. Alexander treedt zowel solistisch op, als in kamermuziekverband. Hij won de eerste prijzen op het Britten cello concours, het nationaal concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland en het internationale celloconcours ‘Antonio Janigro’ in Kroatië. In 2016 won hij een eerste prijs tijdens het Nationale Prinses Christina Concours en de eerste prijs van het Nationaal Cello Concours.  Alexander nam eveneens de Publieksprijs in ontvangst.
 

download programma