Schulhoff Trio

Christopher Bouwman, hobo
Bram van Sambeek, fagot
Wouter van Diepen, klarinet

Het Schulhoff Trio (opgericht in 2001) gaf concerten op kamermuziekpodia in het hele land, waaronder de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Het trio verzorgde optredens voor radio (Radio 4, Concertzender) en televisie (Vrije Geluiden), maakte een uitgebreide tournee door India en speelde op festivals zoals het Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog (2014) en de Traunsteiner Sommerkonzerte (Duitsland, 2015).

 

Christopher Bouwman (1981) werkt sinds 2006 als solo hoboïst bij het Spaanse orkest ‘Orquesta de la Comunitat Valenciana’, o.a. met chef-dirigenten Lorin Maazel en Zubin Mehta. Daarnaast was hij van 2014 tot 2015 werkzaam als solohoboïst van het Orchestre de la Suisse Romande. Ook trad hij op met het Budapest Festival orkest, het Bayerisches Staatsorchester in München en de opera van Frankfurt. 
Christopher soleerde onder andere bij het Zweeds Radio Symfonie Orkest en het Bruckner Orchester Linz. Hij speelt ook graag kamermuziek en is lid van zowel het Schulhoff Trio en het New European Ensemble. Hij is te gast geweest op zowel nationale als internationale festivals. Christopher won internationale prijzen bij de IDRS Gillet Oboe Competition en de Barbirolli International Oboe Competition. In 2003 werd hem de Europese Muziekprijs voor jeugd uitgereikt. 

 

Bram van Sambeek (1980) ontving in 2009 de Nederlandse Muziekprijs, als enige fagottist in de 30 jarige geschiedenis van de prijs. In 2011 won hij een Borletti Buitoni Trust Award, en kort geleden werd hij toegelaten tot het programma ‘Chamber Music Society Two’ van het Lincoln Center in New York. Van 2002-2011 was hij solofagottist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, en hij is regelmatig te gast als solo fagottist bij het London Symphony Orchestra en het Mahler Chamber Orchestra. Sinds 2011 besloot Bram zich te focussen op solospel en kamermuziek in de meest uiteenlopende stijlen, bijvoorbeeld van renaissance tot rock arrangementen. Hij doceert aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Bram van Sambeek wordt regelmatig gevraagd als solist in binnen- en buitenland. Na zijn debuutrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw van Amsterdam in 2003 soleerde hij onder andere regelmatig bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Rotterdam Sinfonia, het Nederlands Kamerorkest, Lahti Symphony, Gothenborg Symphony, en Oulu Symphony orchestra. In het afgelopen seizoen nam hij onder anderen het fagotconcert van Kalevi Aho en van Sebastian Fagerlund op voor BIS Records, waar hij een vaste samenwerking aanging. Bram werd aanbevolen door verscheidene beroemdheden zoals Valery Gergiev die hem naast “very gifted” ook als “not eccentric but a little bit unusual” kwalificeerde. Ook is Bram artistiek leider van het Liquid Music Festival, dat heeft plaats gevonden van 7-9 juli 2016 in het Muziekgebouw aan het IJ.

 

Wouter van Diepen (1977) werkte als freelance klarinettist in verschillende Nederlandse orkesten en ensembles. Zo maakt hij al jarenlang deel uit van de vaste kern blazers van Sinfonia Rotterdam. In het buitenland was Wouter onder andere te gast als eerste klarinettist in het City of Birmingham Symphony Orchestra. Als kamermusicus treedt Wouter op met het Schulhoff Trio, met  pianist Henk Mak van Dijk en in wisselende bezettingen, onder andere met leden van het Residentie Orkest. Sinds 2015 is Wouter in vaste dienst als klarinettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Naast zijn werk als musicus houdt Wouter zich bezig met Franse literatuur en studeerde hij op dit gebied summa cum laude af voor de master aan de Universiteit Leiden. Hij publiceerde artikelen over Simenon en Proust in wetenschappelijke tijdschriften en is bestuurslid van de Nederlandse Marcel Proust Vereniging.
 

download programma