Oostenrijk / Laugs / Jansen

Pauline Oostenrijk - hobo

Mette Laugs -  fagot

David Jansen - clavecimbel

Pauline Oostenrijk ontving in 1999 de Nederlandse Muziek Prijs, de belangrijkste staatsonderscheiding op het gebied van de klassieke muziek. Voordien won ze o.a. het Gillet hoboconcours in Baltimore, wat haar een recital in Carnegie Hall opleverde. Ze studeerde hobo en piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en voltooide op latere leeftijd de studie Nederlandse Taal en Letterkunde aan de Universiteit Utrecht. Van 1993 tot 2018 was Pauline als solo hoboïst verbonden aan het Residentie Orkest. Ze vormt een duo met gitarist Enno Voorhorst en is lid van het Orlando Quintet en het ensemble Tableaux Vivants. Ook musiceert ze vaak met het The Hague String Trio. Pauline doceert aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en aan het Kunstencentrum De VAK in haar woonplaats Delft.

Ze schrijft en componeert graag en vindt het leuk kamermuziekconcerten te organiseren.

 

Mette Laugs studeerde fagot bij Johan Steinmann aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, en behaalde haar diploma Uitvoerend Musicus in 1994. Nog voor haar afstuderen werd ze aangenomen bij Het Gelders Orkest, waarvan ze in 2013 als solofagottist afscheid nam om nieuwe wegen in te slaan. Muziek betekent voor Mette samenspelen, communiceren en inspireren. Al sinds haar jeugdjaren geeft ze met de energie en passie die haar zo kenmerkt les, organiseert ze muziekcursussen en speelt ze in diverse ensembles en orkesten. Sinds 2008 is ze als hoofdvakdocent fagot en docent kamermuziek verbonden aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, alwaar ze september 2013 benoemd werd als coördinator van de Master of Music opleiding. In 2015 behaalde ze de het masterdiploma ‘Management en Innovatie in maatschappelijke instellingen’ aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

 

David Jansen groeide op in een bekende Nederlandse muzikantenfamilie. Na de eerst lessen in familiekring op het gebied van zang en klavecimbel- en orgelspel zette hij zijn studie voort bij Jan Welmers aan het Utrechts Conservatorium en bij Leo van Doeselaar aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook volgde hij diverse masterclasses, o.a. bij Ton Koopman. Hij was prijswinnaar bij diverse concoursen; o.m. het Internationaal Orgelconcours Nijmegen 2000 (1e prijs). Als solist, continuo-speler en begeleider speelt David muziek van de afgelopen 500 jaar, met een speciale voorliefde voor de eerste helft van de 20ste eeuw en de Barok. David Jansen speelt bij gerenommeerde gezelschappen als Amsterdam Sinfonietta (onder meer o.l.v. van Bobby McFarren en Candida Thompson), Cappella Amsterdam, Concerto d’Amsterdam (o.l.v Elizabeth Wallfisch), het Radio Philharmonisch Orkest Holland, het Nederlands Kamerkoor, het Nederlands Kamerorkest en het Egidius Kwartet.

Behalve op de belangrijkste Nederlandse concertpodia concerteerde hij in Spanje, Duitsland, Frankrijk, België, Engeland, Tsjechië, Kroatië, Bolivia en Peru. Hij was te horen op diverse festivals, zoals het Festival Oude Muziek, Festival Mitte Europa, het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en “Julian Rachlin and Friends”.

download programma

oostenrijk laugs jansen.jpg