Maneon Trio

Céleste Zewald, klarinet
Örs Közeghy, cello
Daniël Kramer, piano

Het Trio ‘Maneon’ bestaat uit de Hongaarse cellist Örs Köszeghy, klarinettiste Céleste Zewald en pianist Daniël Kramer. Het ensemble streeft ernaar naast de mooie bekende trio’s die voor de combinatie geschreven zijn, ook werken te programmeren die minder vaak gehoord worden. Ook werkt het trio met gastmusici. Speelsheid, diepgang, diversiteit en een passende mondelinge toelichting op de werken die uitgevoerd worden, zijn enkele kenmerken van dit ensemble. 

 

Céleste Zewald studeerde aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium. Zij won diverse prijzen en is op vele vlakken in de muziekwereld actief. Zo werkt zij sinds 2002 in ‘philharmonie zuidnederland’ (voormalig: ‘Het Brabamts Orkest’) en is zij hoofdvakdocente aan de conservatoria van Utrecht en Groningen. Daarnaast maakt zij deel uit van verschillende kamermuziekensembles en geeft masterclasses en recitals in binnen- en buitenland.

 

De Hongaarse cellist Örs Köszeghy was winnaar van de tweede prijs van de zevende Hongaarse Nationale János Starker competitie en ook finalist van de Internationale David Popper Cello competitie in 2001. Sinds 2009 is hij een vast lid van het Amsterdam Sinfonietta.Örs speelt op een cello van Egidius Snoeck uit 1720 hem ter beschikking gesteld door een anonieme sponsor.

 

Daniël Kramer staat bekend als veelzijdig en bevlogen pianist.

Hij studeerde bij Ton Hartsuiker, Håkon Austbø en Claude Helffer.

Hij trad solistisch op met o.a. het Residentie orkest, het Nederlands Kamerorkest en het Radio Kamerorkest en speelde kamermuziek met grootheden als Nobuko Imai, Janine Jansen en Charles Neidich. Prijzen behaalde hij o.a. op het concours Messiaen en het Prinses Christina Concours (landelijke 1e prijs). 

download programma