Anastasia Feruleva, cello

Frank van de Laar, piano

De celliste Anastasia Feruleva werd in 1992 geboren in Archangelsk, Rusland. Al vanaf haar vroege jeugd heeft zij opgetreden in haar moederland en concertreizen brachten haar vervolgens naar Noorwegen, Finland, Duitsland, Italië, Frankrijk, België, Roemenië en Nederland, waar ze momenteel gevestigd is, na het behalen van haar Master diploma bij Larissa Groeneveld aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met een 10 met onderscheiding.

Zij studeert nu verder bij Troels Svane aan de Hochschule für Musik Hanns Eisler in Berlijn.

 

Als soliste vertolkte Anastasia celloconcerten van Dvorak, Lalo, Tsjaikowski, Brahms, Sjostakovitsj en Vivaldi met orkesten in Nederland en Rusland. Daarnaast is zij een enthousiast en hooggewaardeerde kamermuziekspeelster en wordt veelvuldig uitgenodigd op internationale kamermuziekfestivals in binnen-en buitenland.

In 2015 heeft zij als lid van het Nairi-kwartet haar studie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie Cum Laude afgesloten.

Zij heeft het podium gedeeld met vooraanstaande kunstenaars als Silke Avenhaus, Philippe Graffin, Raphael Wallfisch, Michel Strauss, Rick Stotijn en Vladimir Mendelssohn.

 

Reeds op jonge leeftijd heeft Anastasia prijzen behaald op diverse concoursen. Recentelijk behaalde zij de tweede prijs en de speciale prijs voor het opdrachtwerk van de Nationale Cello Biënnale 2016 te Amsterdam. Zij heeft opgetreden als solocelliste bij het Nationaal jeugd orkest, en als soliste bij het Orkest van het Koninklijk Conservatorium o.l.v. Jac van Steen en het Noord Nederlands Orkest in Groningen. Haar mentoren zijn Troels Svane, Larissa Groeneveld, Michel Strauss, Vadim Messerman, bij wie zij tussen haar 14e en 18e studeerde aan de Speciale Muziekschool in St. Petersburg, en Tatjana Demsjeva, haar eerste cellodocente. Bovendien heeft zij deelgenomen aan Masterclasses met Gary Hoffman, David Geringas, Reinhard Latzko, Luise Hopkins, Arto Noras, Dmitri Ferschtman, Godfried Hoogeveen, Miklós Perényi, Antonio Meneses, Harro Ruijsenaars, Stefan Metz, Eberhard Feltz en Raphael Wallfisch.

 

Zij bespeelt een cello van de Nederlandse bouwer Rombouts (1710), die haar in bruikleen is gegeven.

download programma