HermitageKwartet_foto_door_Bert Andree-w

Hermitage Kwartet

Jacobien Rozemond, viool

Floor Le Coultre, viool

Francien Schatborn, altviool

William McLeish, cello

Het Hermitage Kwartet is sinds 2015 het vaste festivalkwartet van het Peter de Grote Festival te Groningen. Op uitnodiging van artistiek leider Paul Koomen speelt het Hermitage Kwartet jaarlijks grote werken uit het strijkkwartet repertoire. Dit werd meteen het eerste jaar met veel enthousiasme ontvangen. 'Vlijmscherp en razend spannend' schreef het dagblad van het Noorden over hun première.

Inmiddels geeft het kwartet ook vele concerten buiten het jaarlijks terugkerende Peter de Grote Festival waaronder in de Hermitage Amsterdam en in het festival van Emmy Verhey. Het Kwartet heeft in het voorjaar van april 2016 een eigen kamermuziekweekend georganiseerd in Peize.

Jacobien en Francien zijn reeds bijzonder gerespecteerde musici in het Nederlandse muziekleven. Beiden vervullen een aanvoerders positie in topensembles van Nederland (Amsterdam Sinfonietta en het Radio Filharmonisch Orkest) en staan daarnaast met diverse grote solisten en kamermusici op nationale en internationale podia.

Floor Le Coultre en William McLeish zijn jonge musici die hard bezig zijn een carrière op te bouwen. Floor is met onderscheiding afgestudeerd aan het conservatorium van Den Haag en heeft al vele prijzen op haar naam staan. De Canadese cellist William ,die in Canada al opviel door zijn enorme kwaliteiten als solist en kamermusicus, studeerde in het najaar van 2016 eveneens met onderscheiding af bij de befaamde cello pedagoog Michel Strauss in Den Haag.

“Terecht een staande ovatie voor het Hermitage Kwartet dat van begin tot einde boeide met een energiek en gevarieerd  concert”

Herman Stuijver, Weekblad Wijdemeren

download programma