Dmitry Ferschtman, cello

Mila Baslawskaja, piano

Dit duo behoeft weinig introductie. Dmitry Ferschtman en Mila Baslawskaja, coryfeeën van de kamermuziek met 50 jaar gedeelde podiumervaring, hebben inmiddels hun sporen in het Nederlandse muziekleven ruim verdiend. 
De twee  ras-musici traden als solist en kamermusicus veelvuldig op in binnen- en buitenland, met groot succes. Als geen ander vertolken zij de krachtige schoonheid van de muziek. Hun samenspel is gedreven, vitaal en super professioneel en door hun jarenlange verbintenis hebben ze minder dan een half woord nodig.
 
Muziek en poëzie waren in hun jonge jaren in de Sovjetunie het eten en drinken van hun culturele opvoeding. Nadat zij zich in 1978 in Nederland vestigden, zetten Dmitry Ferschtman en Mila Baslawskaja hun actieve concertleven voort. Zij geven concerten op alle belangrijke podia in Nederland en in het buitenland en maken vele radio- en cd-opnames. Ook als solist geeft Dmitry Ferschtman veel concerten, zowel in Nederland als in het buitenland.
 
Het duo maakte verscheidene cd-opnamen. In 2009 verscheen bij Cobra Records de cd 'The Russian Voice' met Romances van Glinka, Tsjaikovski en Rachmaninov. Deze cd werd door pers en publiek geprezen. De meest recente opname van Dmitry Ferschtman is een cd met zijn dochter, violiste Liza Ferschtman, met duo's van Kodaly, Ravel en Schulhoff.

Dmitry Ferschtman is hoofdvakdocent aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag. 
Mila Baslawskaja is docente aan het Amsterdams Conservatorium.
 

download programma