Ensemble Tableaux Vivants

Eline van Esch, fluit
Pauline Oostenrijk, hobo
Mara Oosterbaan, viool
Timur Yakubov, altviool
Gideon den Herder, cello

Fluitiste Eline van Esch studeerde in Amsterdam bij Koos Verheul en Harrie Starreveld, waarna ze haar postgraduate examen behaalde aan de Royal Academy of Music in Londen bij William Bennett. Ze is sinds 1989 als solofluitiste verbonden aan het Residentie Orkest en speelt tevens regelmatig in het Chamber Orchestra of Europe, het Combattimento Consort en Nieuw Amsterdams Peil. Ze bracht op het label Etcetera de cd ‘Incantations' uit met muziek van André Jolivet.

 

Hoboïste Pauline Oostenrijk won verschillende internationale prijzen en ontving in 1999 de prestigieuze Nederlandse Muziek Prijs. Sinds 1993 is ze solohoboïste van het Residentie Orkest. Ze is actief als soliste en kamermusicus in uiteenlopende combinaties en maakte een groot aantal cd’s bij verschillende labels. Naast hoboïste is ze ook pianiste, Neerlandica en schrijfster. Muziek en literatuur met elkaar combineren vindt ze het allerleukst.

 

Violiste Mara Oosterbaan studeerde in Groningen en Den Haag bij o.a. Ilona Sie Dhian Ho en Philippe Graffin. Ze was concertmeester bij o.a. het Nationaal Jeugd Orkest en het Koninklijk Conservatorium orkest.

Na haar afstuderen remplaceerde ze bij onder meer de Radio Kamerfilharmonie en Sinfonia Rotterdam. Mara is verbonden aan het Residentie Orkest als eerste violiste en is daarnaast actief in verschillende (kamermuziek)ensembles op zowel moderne- als barokviool.

 

Altviolist Timur Yakubov studeerde aan het conservatorium van zijn geboortestad Moskou en vervolgde zijn studie in Genève. Hij speelde jarenlang in het strijkkwartet Quatuor Fratres, dat verschillende internationale prijzen in de wacht sleepte. Vanaf 2009 reisde hij als lid van The Aviv Quartet de wereld over. Na een seizoen als eerste altist in het Orchestra of the Age of Enlightenment te hebben gespeeld, verbond hij zich in 2015 in diezelfde functie aan het Residentie Orkest.

 

Cellist Gideon den Herder studeerde bij Monique Bartels in Amsterdam en vervolgde zijn studie in Salzburg en Zürich. Ook volgde hij lessen barokcello bij Jaap ter Linden en Roel Dieltiens. In 2009 won hij met het Trio Otono het oude muziek concours 'À Tre' in Trossingen, Duitsland. Sinds 2014 is Gideon als aanvoerder cello aan het Residentie Orkest in Den Haag verbonden. Daarnaast is hij lid van het internationaal vermaarde Van Baerle Trio.

download programma