Ensemble Lautenwerk

Stefanie True, sopraan

Tomoe Badiarova, viool

Giulio Quirici, theorbe

Panos Iliopoulos, klavecimbel

 

Het ‘Lauten-werck’ was een toetsinstrument uit de eerste helft van de 18e eeuw dat in de dat de klank van een luit moest imiteren. Dit merkwaardige muzikale product geeft echter precies de facetten van barokmuziek weer die het Ensemble Lautenwerk inspireren: plezier in experimenteren en improvisatie en een dynamische benadering van historische instrumenten, waarbij de luit en klavecimbel centraal staan.

 

Het ensemble debuteerde op CD in 2019 met een première opname van Jean-Baptist Morin’s ‘Franse Cantates’, met sopranen Stefanie True, Zsuzsi Toth en Michaela Riener.

De release werd onmiddellijk beloond met 5 Diapasons en unaniem lovend ontvangen.

 

Opgericht door luitist Giulio Quirici heeft het ensemble Lautenwerk een aantal spraakmakende programma’s op haar naam staan, die in heel Europa worden uitgevoerd.

 

Giulio is gitarist, geboren in Vicenza, Italië. Hij rondde zijn muziekopleiding in Nederland af, aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij jazz- en barokmuziek studeerde.

Giulio Quirici dirigeert het ensemble Lautenwerk en speelt basso continuo in het ensemble Radio Antiqua waarmee hij diverse prijzen won.

 

Giulio toert regelmatig met zijn theorbe. Prestigieuze samenwerkingen omvatten zowel ensembles met authentieke instrumenten (Il Pomo d'Oro, Les Musiciens du Louvre, Orkest van de 18e eeuw en Koninklijk Conservatoriumorkest, Ghislieri Choir & Consort, Vox Luminis,

La Cetra, Holland Barok, La Sfera Armoniosa, Ensemble Odyssee, enz ...) als orkesten die op moderne instrumenten spelen (Rotterdams Philharmonisch Orkest, Camerata RCO, Opera Rouen Normandie, Nederlands Kamerorkest, Orquestra Filarmonica de Gran Canaria, Koninklijk Concertgebouw Orkest, Residentie Orkest, enz ...).

download programma

Lautenwerk_Ensemble_foto_2_doorOlaRenska