Izhar Elias, gitaar

Eva Stegeman, viool

Iván Iliev, altviool

Izhar Elias

Izhar Elias is een van de meest veelzijdige gitaristen van dit moment. Zijn poëtische stijl en grensverleggende programmering is gefundeerd op uitgebreide verdieping in de historische uitvoeringspraktijk (barok en vroeg 19e eeuw), de kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia. Izhar gaf tal van concerten in Europa, Rusland, Zuid-Oost Azië, Australië en de VS. In 2011 ontving hij de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs, de hoogste staatsonderscheiding die aan een musicus, werkzaam in de klassieke muziek, kan worden uitgereikt. Izhar heeft vele CD's op zijn naam staan, waarvoor hij lovende kritieken kreeg in de (inter)nationale pers.

 

Eva Stegeman

Eva Stegeman is artistiek leider van het internationale festival Classical Encounters (voorheen het Kamermuziekfestival Den Haag). Onlangs ontving zij de Haagse Stadspenning, voor haar bijzondere verdiensten voor de stad. Eva profileert zich in het bijzonder op het gebied van kamermuziek. Haar veelzijdige interesse reikt van de vroege barok tot en met hedendaagse muziek en wereldpremières. Ze was te gast op vele nationale en internationale festivals, en was concertmeester bij vele gerenommeerde orkesten.

 

Iván Iliev

De Bulgaarse altviolist Iván Iliev is specialist op het gebied van de barok en de klassieke periode. Hij wordt door talloze internationale oude muziek gezelschappen gevraagd, waaronder Collegium 1704 (Vaclav Luks), Ensemble Odyssee, Les Ambassadeurs en European Union Baroque Orchestra.

download programma

drie-in-een.jpg