Cordevento

Erik Bosgraaf, blokfluit 
Izhar Elias, barokgitaar
Alessandro Pianu, klavecimbel

Barokke kunstmuziek en de ‘popmuziek’ van de 17e eeuw

 

Cordevento (Cord'&Vento) werd opgericht in 2006 door Erik Bosgraaf, Alessandro Pianu en Izhar Elias. Het doel was duidelijk: om de virtuoze muziek van de 17e eeuw nieuw leven in te blazen. Deze muziek, die zich vaak op het breukvlak van de populaire muziek en de kunstmuziek bevindt, nodigt uit om het notenbeeld te overstijgen en spirit van de muziek te vinden. Deze frisse benadering heeft wereldwijd zijn vruchten afgeworpen. Ze spelen als trio in de belangrijkste Europese concertzalen en oude muziek festivals zoals het Konzerthaus Wenen, Concertgebouw Amsterdam, Konzerthaus Berlijn, Birmingham City Hall en het Holland Festival Oude Muziek Utrecht. Ook buiten Europa treedt het trio regelmatig op, met concerten in o.a. Rusland, Zuid-Korea, Hong-Kong en Taiwan.

Als solist wonnen de leden van het trio verschillende prijzen zoals de Nederlandse Muziekprijs, de Borletti-Buitoni Trust Award en de Grachtenfestivalprijs. Naast de activiteiten als trio bestaat het ensemble ook in een grotere vorm met de barokstrijkers Zefira Valova, Ivan Iliev, Zdenka Prochazkova en Linda Mantcheva.

 

In deze formatie zijn er vier CD’s uitgebracht met de blokfluitconcerten van A. Vivaldi (Brilliant Classics 93804) en J. S. Bach (Brilliant Classics 94296), met de vier jaargetijden van A. Vivaldi (Brilliant Classics 94637) en blokfluit suites en concerten van G. P. Telemann (Brilliant Classics 95248). In 2012 verscheen de debuut CD van het trio met muziek uit de Spaanse 17e eeuw, getiteld La Monarcha (Brilliant Classics 94352).
 

download programma

Cordevento_3 photo by M.Borggreve_web.jp