Ensemble Cordaria

Maria-Paula Majoor, viool
Daniel Torrico Menacho, viool
Karsten Kleijer, altviool
Arno van der Vuurst, cello
Ying Lay Green, contrabas
Céleste Zewald, klarinet
Birgit Srahl, fagot
Elske Groen, hoorn

Maria-Paula Majoor, viool, studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en aan de Musikhochschule in Freiburg.

Zij won prijzen op verschillende concoursen waaronder het Davina van Wely Concours. Zij was concertmeester van het Atheneum Chamber Orchestra en maakte tournees met verschillende kamermuziekensembles. Samen met Daniel Torrico is zij de oprichtster van het Matangi Quartet.

 

Daniel Torrico Menacho, viool, studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij won prijzen op het Prinses Christina Concours en de Iordens Viooldagen. Daniel en Maria-Paula Majoor ontmoetten elkaar bij het Atheneum Chamber Orchestra, waar hij enige tijd deel van uitmaakte, en richtten samen het Matangi Quartet op.

 

Karsten Kleijer, altviool, studeerde aan het Rotterdams en Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij kreeg lessen van internationale musici als Christiaan Bor, Michael Muller, Natasja Morozowa en Ferdinand Erblich. Hij speelde in verschillende jeugdorkesten o.l.v. Valery Gergiev, Victor Lieberman en Jurjen Hempel.

 

Arno van der Vuurst, cello, studeerde aan het Utrechts Conservatorium en het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij kreeg lessen van Michiel de Ligt, Lenian Benjamins en Fred Pot. Sinds 2005 is Arno lid van het Matangi Quartet.

 

Ying Lai Green, contrabas, werd in Cambridge geboren en studeerde aan de Royal Academy in Londen bij Duncan McTier waar ze verschillende prijzen won en met de hoogste onderscheiding afstudeerde. Middels een beurs vervolgde zij haar studie in Duitsland. Sindsdien speelt zij met vele kamermuziekensembles en is zij aanvoerder contrabas bij het Rotterdams Philharmonisch Orkest en bij Amsterdam Sinfonietta.

 

Céleste Zewald, klarinet studeerde aan het Amsterdamse Sweelinck Conservatorium Herman Braune en George Pieterson, beide keren met onderscheiding. Zij is op vele vlakken in de muziekwereld actief en werkt sinds 2002 als klarinettiste in Het Brabants Orkest, sinds seizoen 2013-2014 Philharmonie Zuidnederland geheten. Daarnaast maakt zij deel uit van verschillende kamermuziekensembles. 

 

Birgit Strahl, studeerde fagot in Keulen bij Claus Boden en behaalde het solisten diploma. 
Na haar eerste aanstelling als solofagottiste van de Norrlandsoperan in Umeå, Zweden speelt zij sinds 2003 in het Radio Filharmonisch Orkest te Hilversum. Seizoen 2015/16 zoekt ze inspiratie en speelt in verschillende ensembles in Stockholm, Zweden.

 

Elske Groen, hoorn, studeerde aan het conservatorium in Den Haag, Amsterdam en de Hochschule in Stuttgart. Als soliste is Elske verschillende malen te horen geweest. Op dit moment is ze freelancer en speelt bij de verschillende orkesten en ensembles in Nederland, 

download programma