Ardemus Quartet

Lisa Wyss – sopraansaxofoon

Lovro Merčep – altsaxofoon

Jenita Veurink – tenorsaxofoon

Yo-yo Su – baritonsaxofoon

Ardemus Quartet, finalist van de prestigieuze Dutch Classical Talent Award 2017/2018, werd gesmeed door de vurige passie voor kamermuziek (Ardemus: lat.: wij branden).

De vier jonge internationale musici zijn naadloos verbonden en brengen een verfrissende muzikale ervaring.

 

Sinds de oprichting in Amsterdam (2014) heeft het Ardemus Quartet diverse prijzen bij nationale en internationale concoursen gewonnen, waaronder het Boris Papandopulo Concours in Zagreb (2015), Storioni Toonzaal Concours (2016), Grachtenfestival Conservatorium Concours (2016) en het 13de Internationale Concours voor Jonge Musici Ferdo Livadić, Kroatië (2016).

In de categorie blaasinstrumenten behaalde het Ardemus Quartet in 2017 de halve finale van het prestigieuze 9e Osaka Internationale Kamermuziek Concours in Japan. Als finalist van de Dutch Classical Talent Award geven ze, in samenwerking met regisseur Annechien Koerselman, een concertreeks met een dynamisch programma in verschillende concertzalen in Nederland.

 

Het Ardemus Quartet is actief in zowel Nederland als de rest van Europa en was reeds te gast op vele festivals waaronder het Holland Festival, Grachtenfestival, Festival Jong Talent op Schiermonnikoog, NJO Muziekzomer, Musical Evening St. Donat in Zadar en het Festival Next Generation Bad Ragaz. Ook speelden ze in toonaangevende concertzalen zoals het Concertgebouw Amsterdam, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Lisinski Hall in Zagreb, Izumi Hall in Osaka en het Konzerthaus in Berlijn.

 

Om hun muzikale ideeën verder te verfijnen, studeert het Ardemus Quartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Akademie (NSKA) bij Marc Danel (Quatuor Danel) en hebben ze Masterclasses gevolgd van o.a. Luc-Marie Aguera (Ysaÿe Quartet), Prof. Eberhard Feltz (Berlijn) en Misha Amory (Brentano Quartet). Het kwartet volgt ook lessen bij Sven Arne Tepl en Arno Bornkamp, beiden docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

download programma

ArdemusQuartet_foto3_doorMarcoBorggreve_